Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawny galicyjski przepis na soczyste kotlety mielone z kurczaka i sera żółtego. Kotlety lwowskie znane są od Krakowa do Przemyśla, to tereny wschodniej Galicji. I chociaż kotlety lwowskie to tradycyjne danie przedwojennej Galicji, to i nasze, bo przecież nasze tereny do niej należały. Dodatek odrobiny masła sprawia że kotlety są wilgotne i soczyste w środku. Ser wiąże i nadaje oryginalny smak, u mnie jest to cheddar. Koniecznie wypróbujcie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327959
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327959
Składniki
Bułkę połamać i namoczyć w bulionie. Potem odcisnąć. Mięso doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową Ser zetrzeć na dużych oczkach tarki, szalotkę na średnich oczkach, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę, masło i dobrze wymieszać. Formować podłużne kotlety, ręce moczyć w wodzie, żeby się nie kleiły. Panierować w bułce tartej, smażyć na klarowanym maśle, lub oleju na złoto brązowy kolor.