Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjny polski obiad. Robi się je szybko i prosto. Można robić z różnymi dodatkami lub tradycyjne. Moje są przygotowane po mojemu, dodaję co mam i różne przyprawy. Zawsze wychodzą pyszne.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mielone przełożyć do miski , dodać namoczony lecz dobrze odciśnięty chleb, dodać jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojoną w kostkę , podsmażoną na oleju cebulę. Dodać przyprawy i na koniec 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego. Podawać do drugiego dania, równie dobrze smakują pokrojone w plastry i ułożone na chlebie do śniadania czy kolacji.
Panierowanie kotletów mielonych.
Smaczny obiad gotowy do podania.