Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone to tradycyjny polski obiad. Robi się je szybko i prosto. Można robić z różnymi dodatkami lub tradycyjne. Moje są przygotowane po mojemu, dodaję co mam i różne przyprawy. Zawsze wychodzą pyszne.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Mielone przełożyć do miski , dodać namoczony lecz dobrze odciśnięty chleb, dodać jajko, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojoną w kostkę , podsmażoną na oleju cebulę. Dodać przyprawy i na koniec 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego. Podawać do drugiego dania, równie dobrze smakują pokrojone w plastry i ułożone na chlebie do śniadania czy kolacji.
Panierowanie kotletów mielonych.
Smaczny obiad gotowy do podania.