Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone paprykowe z duszonymi pieczarkami i fasolką szparagową.

Kotlety mielone paprykowe z duszonymi pieczarkami i fasolką szparagową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1773 Ocena: 28764

Dodano:

Odsłon: 725

Kotlety mielone paprykowe podane z duszonymi pieczarkami z cebulą i gotowaną fasolką szparagową. Jest to takie fit danie, bardzo smaczne.

Składniki

  • mielona łopatka wieprzowa 40 dag
  • papryka czerwona połowa
  • kurze jajko 1 szt.
  • bułka tarta 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej roślinny do smażenia
  • Duszone pieczarki z cebulą:
  • pieczarki 1 szt. duża
  • 1 cebula mała
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • śmietana 18% do zabielenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • woda przegotowana do podlania pieczarek
  • koperek do posypania
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone paprykowe z duszonymi pieczarkami i fasolką szparagową.

Przygotowanie

  1. Paprykę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mielonym mięsem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jajko, tartą bułkę, startą cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na godzinę żeby przegryzły się przyprawy. Kroimy pieczarkę i cebulę w kostkę, smażymy na patelni z gorącym tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażące się pieczarki możemy podlać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem. Gdy grzyby będą miękkie dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, 3 łyżki śmietany i całość mieszamy. Fasolkę szparagową myjemy, podcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na gorącym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety podajemy z pieczarkami posypanymi koperkiem i ugotowaną fasolką szparagową.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń