Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone paprykowe podane z duszonymi pieczarkami z cebulą i gotowaną fasolką szparagową. Jest to takie fit danie, bardzo smaczne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30790
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3577
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30790
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3577
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1090
Składniki
Paprykę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mielonym mięsem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jajko, tartą bułkę, startą cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na godzinę żeby przegryzły się przyprawy. Kroimy pieczarkę i cebulę w kostkę, smażymy na patelni z gorącym tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażące się pieczarki możemy podlać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem. Gdy grzyby będą miękkie dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, 3 łyżki śmietany i całość mieszamy. Fasolkę szparagową myjemy, podcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na gorącym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety podajemy z pieczarkami posypanymi koperkiem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!