Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone paprykowe podane z duszonymi pieczarkami z cebulą i gotowaną fasolką szparagową. Jest to takie fit danie, bardzo smaczne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 585
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1539
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 585
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1539
Składniki
Paprykę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mielonym mięsem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jajko, tartą bułkę, startą cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na godzinę żeby przegryzły się przyprawy. Kroimy pieczarkę i cebulę w kostkę, smażymy na patelni z gorącym tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażące się pieczarki możemy podlać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem. Gdy grzyby będą miękkie dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, 3 łyżki śmietany i całość mieszamy. Fasolkę szparagową myjemy, podcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na gorącym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety podajemy z pieczarkami posypanymi koperkiem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!