Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone paprykowe podane z duszonymi pieczarkami z cebulą i gotowaną fasolką szparagową. Jest to takie fit danie, bardzo smaczne.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5410
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29758
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19414
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5410
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29758
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19414
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Składniki
Paprykę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z mielonym mięsem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy jajko, tartą bułkę, startą cebulę i przeciśnięty czosnek. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na godzinę żeby przegryzły się przyprawy. Kroimy pieczarkę i cebulę w kostkę, smażymy na patelni z gorącym tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażące się pieczarki możemy podlać przegotowaną wodą i dusić pod przykryciem. Gdy grzyby będą miękkie dodajemy łyżeczkę sosu sojowego, 3 łyżki śmietany i całość mieszamy. Fasolkę szparagową myjemy, podcinamy końce i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Na gorącym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor. Usmażone kotlety podajemy z pieczarkami posypanymi koperkiem i ugotowaną fasolką szparagową. Smacznego !!!