Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotleciki mielone owinięte boczkiem. W sam raz na obiad z dodatkiem ugotowanych ziemniaków lub frytek. Kotleciki smakują również na zimno
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 73
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 73
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 48
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie. Całość dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotleciki wielkości mandarynki. Z tej ilości składników wyszło mi osiem zgrabnych kotletów. Następnie każdą kuleczkę owijamy w plasterku boczku. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Smażymy na średnim ogniu. Takie kotleciki możemy również upiec w piekarniku lub zgrillować. Kotlety podajemy jako danie obiadowe lub jako przystawkę.