Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotleciki mielone owinięte boczkiem. W sam raz na obiad z dodatkiem ugotowanych ziemniaków lub frytek. Kotleciki smakują również na zimno
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 149
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31335
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 149
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31335
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 425
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie. Całość dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotleciki wielkości mandarynki. Z tej ilości składników wyszło mi osiem zgrabnych kotletów. Następnie każdą kuleczkę owijamy w plasterku boczku. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Smażymy na średnim ogniu. Takie kotleciki możemy również upiec w piekarniku lub zgrillować. Kotlety podajemy jako danie obiadowe lub jako przystawkę.