Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z airfryer są świetnie doprawione, soczyste i miękkie w środku. Do ich przygotowania nie musisz używać tłuszczu, dlatego możesz je jeść, nawet jeśli dbasz o linię i pilnujesz diety.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 317
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15071
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3030
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 317
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15071
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3030
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Namocz bułkę w mleku przez około 5-10 minut, a następnie dokładnie odciśnij.
Do dużej miski włóż mieloną łopatkę, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, musztardę, sól, pieprz, paprykę oraz majeranek. Wyrabiaj masę ręką przez kilka minut aż składniki dobrze się połączą. Uformuj kotlety o średnicy około 7 cm i lekko spłaszcz je dłońmi. Na wierzchu każdego połóż mały kawałek masła – dzięki temu kotlety będą jeszcze bardziej soczyste.
Jeśli to możliwe, wlej na spód urządzenia wodę. Ułóż kotlety mielone w koszu frytkownicy, zachowując odstępy między nimi. Nie powinny się stykać, aby równomiernie się upiekły.
Ustaw temperaturę na 200°C i piecz przez 10 minut. Po tym czasie obróć kotlety na drugą stronę, ponownie lekko spryskaj olejem i piecz kolejne 10 minut.