Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z airfryer są świetnie doprawione, soczyste i miękkie w środku. Do ich przygotowania nie musisz używać tłuszczu, dlatego możesz je jeść, nawet jeśli dbasz o linię i pilnujesz diety.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18523
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30658
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18523
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30658
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Namocz bułkę w mleku przez około 5-10 minut, a następnie dokładnie odciśnij.
Do dużej miski włóż mieloną łopatkę, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, musztardę, sól, pieprz, paprykę oraz majeranek. Wyrabiaj masę ręką przez kilka minut aż składniki dobrze się połączą. Uformuj kotlety o średnicy około 7 cm i lekko spłaszcz je dłońmi. Na wierzchu każdego połóż mały kawałek masła – dzięki temu kotlety będą jeszcze bardziej soczyste.
Jeśli to możliwe, wlej na spód urządzenia wodę. Ułóż kotlety mielone w koszu frytkownicy, zachowując odstępy między nimi. Nie powinny się stykać, aby równomiernie się upiekły.
Ustaw temperaturę na 200°C i piecz przez 10 minut. Po tym czasie obróć kotlety na drugą stronę, ponownie lekko spryskaj olejem i piecz kolejne 10 minut.