Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomnij o klasycznych mielonych i odkryj ich nową, wyjątkową wersję – kotlety mielone z cukinią! To prawdziwe dzieło sztuki, które łączy tradycyjny smak z delikatną konsystencją soczystej cukinii i wyrazistością sera cheddar. Każdy kęs rozpływa się w ustach, oferując połączenie chrupiącej panierki i rozpływającego się w ustach, aromatycznego wnętrza. To idealny sposób na szybką i prostą modyfikację klasycznego obiadu, podkręcenie jego smaku i zaskoczenie wszystkich najbliższych. Sprawdź, czy ktokolwiek rozpozna magiczny składnik w tych kotletach!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2228
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4756
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 68
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2228
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4756
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 68
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Z cukinii odetnij końcówki i pokrój je również na drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Przełóż mięso mielone do głębokiej miski. Dopraw całość przyprawami. Dołóż cukinię, tarty ser cheddar oraz jajko.
Wymieszaj masę do uzyskania jednolitej masy. Dodaj mąkę, jeśli jest zbyt mokra i rozpada się przy formowaniu.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Do głębokiego talerza wysyp bułkę tartą.
Bierz po garści masy i formuj płaskie kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż przez 4-5 minut z każdej strony.
Gotowe kotlety mielone z cukinią odkładaj na papierowe ręczniki, by oddały nadmiar tłuszczu.
Danie podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem lekkiej surówki. Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3 dni.