Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dodatkiem cukinii są bardziej wilgotne i pyszne w smaku. To świetny sposób na przemycenie odrobiny warzyw w typowo mięsnym daniu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4268
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416900
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4268
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416900
Składniki
Jarmuż myjemy, wycinamy twarde włókno w każdego liścia. Kroimy na cienkie paseczki. Cukinię obieramy, jeśli trzeba wycinamy środek. Ścinamy na tarce na grube wiórki. Posypujemy szczyptą soli i zostawiamy na kilka minut, aby wyciekła z niej woda. Mocno odciskamy. Mieszamy mięso mielone, jarmuż, odciśniętą cukinię, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Zagniatamy przez kilka minut. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju, aż kotlety będą mocno przyrumienione. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i warzywami.