Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dodatkiem cukinii są bardziej wilgotne i pyszne w smaku. To świetny sposób na przemycenie odrobiny warzyw w typowo mięsnym daniu.
Polecam.
Odsłon: 313
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 318
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 313
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 318
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 246
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 137
Składniki
Jarmuż myjemy, wycinamy twarde włókno w każdego liścia. Kroimy na cienkie paseczki. Cukinię obieramy, jeśli trzeba wycinamy środek. Ścinamy na tarce na grube wiórki. Posypujemy szczyptą soli i zostawiamy na kilka minut, aby wyciekła z niej woda. Mocno odciskamy. Mieszamy mięso mielone, jarmuż, odciśniętą cukinię, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Zagniatamy przez kilka minut. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju, aż kotlety będą mocno przyrumienione. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i warzywami.