Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dodatkiem cukinii są bardziej wilgotne i pyszne w smaku. To świetny sposób na przemycenie odrobiny warzyw w typowo mięsnym daniu.
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9359
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1483
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9359
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1483
Składniki
Jarmuż myjemy, wycinamy twarde włókno w każdego liścia. Kroimy na cienkie paseczki. Cukinię obieramy, jeśli trzeba wycinamy środek. Ścinamy na tarce na grube wiórki. Posypujemy szczyptą soli i zostawiamy na kilka minut, aby wyciekła z niej woda. Mocno odciskamy. Mieszamy mięso mielone, jarmuż, odciśniętą cukinię, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Zagniatamy przez kilka minut. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju, aż kotlety będą mocno przyrumienione. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i warzywami.