Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste kotlety mielone z dodatkami według przepisu cioci Stasi. Po dokładkę ustawiają się kolejki. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają składnikom, których nie znajdziesz w żadnym innym przepisie na kotlety. Wypróbuj ten przepis, a nie pożałujesz!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Cebule pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, wbij jedno całe jajko. Dodaj startą marchewkę i pokrojoną cebulę. Wsyp bułkę tartą. Mięsną masę dopraw suszoną pietruszką, solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszaj dłońmi.
Do miski nasyp bułkę tartą. Na patelni rozpuść 3 łyżki smalcu. Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety, panieruj je w bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu - na złoty kolor z dwóch stron.
Kotlety mielone podawaj z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.