Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste kotlety mielone z dodatkami według przepisu cioci Stasi. Po dokładkę ustawiają się kolejki. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają składnikom, których nie znajdziesz w żadnym innym przepisie na kotlety. Wypróbuj ten przepis, a nie pożałujesz!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1575
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 317
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1575
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 317
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Cebule pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, wbij jedno całe jajko. Dodaj startą marchewkę i pokrojoną cebulę. Wsyp bułkę tartą. Mięsną masę dopraw suszoną pietruszką, solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszaj dłońmi.
Do miski nasyp bułkę tartą. Na patelni rozpuść 3 łyżki smalcu. Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety, panieruj je w bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu - na złoty kolor z dwóch stron.
Kotlety mielone podawaj z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.