Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste kotlety mielone z dodatkami według przepisu cioci Stasi. Po dokładkę ustawiają się kolejki. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają składnikom, których nie znajdziesz w żadnym innym przepisie na kotlety. Wypróbuj ten przepis, a nie pożałujesz!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Cebule pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, wbij jedno całe jajko. Dodaj startą marchewkę i pokrojoną cebulę. Wsyp bułkę tartą. Mięsną masę dopraw suszoną pietruszką, solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszaj dłońmi.
Do miski nasyp bułkę tartą. Na patelni rozpuść 3 łyżki smalcu. Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety, panieruj je w bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu - na złoty kolor z dwóch stron.
Kotlety mielone podawaj z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.