Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób na odczarowanie dyni.
tarka o małym i grubym oczku/ mandolina
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 65
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 676
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10929
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2343
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 65
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 676
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10929
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2343
Składniki
Dynię trzeba zetrzeć na tarce, lub na cieniutką zapałkę na mandolinie i posolić. Puści trochę soku , który trzeba odcisnąć, a sflaczałą łatwiej będzie formować. Podstawą do kotletów jest kasza manna i ser i straty czosnek. Dodałam jeszcze chili, szczypiorek i kumin dla koloru i aromatu. Masę się miesza, formuje się kotleciki, obtacza się dokładnie w bułce tartej. Kotlety trzeba smażyć na średnio mniejszym ogniu, aby dynia zdążyła zmięknąć, do zrumienienia, najlepiej w sumie dwa razy obrócić.
Smacznego :)