Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób na odczarowanie dyni.
tarka o małym i grubym oczku/ mandolina
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Składniki
Dynię trzeba zetrzeć na tarce, lub na cieniutką zapałkę na mandolinie i posolić. Puści trochę soku , który trzeba odcisnąć, a sflaczałą łatwiej będzie formować. Podstawą do kotletów jest kasza manna i ser i straty czosnek. Dodałam jeszcze chili, szczypiorek i kumin dla koloru i aromatu. Masę się miesza, formuje się kotleciki, obtacza się dokładnie w bułce tartej. Kotlety trzeba smażyć na średnio mniejszym ogniu, aby dynia zdążyła zmięknąć, do zrumienienia, najlepiej w sumie dwa razy obrócić.
Smacznego :)