Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób na odczarowanie dyni.
tarka o małym i grubym oczku/ mandolina
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2534
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3037
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2534
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3037
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Dynię trzeba zetrzeć na tarce, lub na cieniutką zapałkę na mandolinie i posolić. Puści trochę soku , który trzeba odcisnąć, a sflaczałą łatwiej będzie formować. Podstawą do kotletów jest kasza manna i ser i straty czosnek. Dodałam jeszcze chili, szczypiorek i kumin dla koloru i aromatu. Masę się miesza, formuje się kotleciki, obtacza się dokładnie w bułce tartej. Kotlety trzeba smażyć na średnio mniejszym ogniu, aby dynia zdążyła zmięknąć, do zrumienienia, najlepiej w sumie dwa razy obrócić.
Smacznego :)