Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z grzybów, to smak i zapach lasu przez cały rok.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1584
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15340
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6263
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1584
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15340
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6263
Składniki
Grzyby gotujeny ok.30 minut, studzimy i mielimy przez maszynke do mięsa.
Kajzerke namaczamy w wodzie i odciśniętą również mielimy.
Cebulke możemy pokroić w piórka i zeszklić na oleju i dodać do grzybów. /można też zmielić/
Dodajemy jajka, pietruszke,rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wyrabiamy mase bardzo dokładnie /gdy masa okaże sie zbyt rzadka,dosypujemy bułkę tartą/.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Do takich kotletów najbardziej pasują ostre sałaki, pomidory z cebulką, ogórki kiszone itp. SMACZNEGO!!!