Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z grzybów, to smak i zapach lasu przez cały rok.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 815
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8177
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13049
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 815
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8177
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13049
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Składniki
Grzyby gotujeny ok.30 minut, studzimy i mielimy przez maszynke do mięsa.
Kajzerke namaczamy w wodzie i odciśniętą również mielimy.
Cebulke możemy pokroić w piórka i zeszklić na oleju i dodać do grzybów. /można też zmielić/
Dodajemy jajka, pietruszke,rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wyrabiamy mase bardzo dokładnie /gdy masa okaże sie zbyt rzadka,dosypujemy bułkę tartą/.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Do takich kotletów najbardziej pasują ostre sałaki, pomidory z cebulką, ogórki kiszone itp. SMACZNEGO!!!