Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z grzybów, to smak i zapach lasu przez cały rok.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456770
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456770
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Grzyby gotujeny ok.30 minut, studzimy i mielimy przez maszynke do mięsa.
Kajzerke namaczamy w wodzie i odciśniętą również mielimy.
Cebulke możemy pokroić w piórka i zeszklić na oleju i dodać do grzybów. /można też zmielić/
Dodajemy jajka, pietruszke,rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wyrabiamy mase bardzo dokładnie /gdy masa okaże sie zbyt rzadka,dosypujemy bułkę tartą/.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Do takich kotletów najbardziej pasują ostre sałaki, pomidory z cebulką, ogórki kiszone itp. SMACZNEGO!!!