Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, aromatyczne, idealne na obiad.
naczynie żaroodporne, miseczka , tarka
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1912
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 453
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1912
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 453
Składniki
Mięso umieścić w miseczce doprawić solą pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego , wymieszać. Papryki umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać . Pietruszkę dodać.
Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać. Morele umyć , pokroić w drobno , dodać.
Wbić jajko , dodać tartą bułkę , dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, obtoczyć w panierce Panko, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Ja piekę kotlety gdyż są zdrowsze, z delikatną skórką, lepiej smakują.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut , do zrumienienia kotletów. Podawać z ulubionymi dodatkami.