Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, aromatyczne, idealne na obiad.
naczynie żaroodporne, miseczka , tarka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Mięso umieścić w miseczce doprawić solą pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego , wymieszać. Papryki umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać . Pietruszkę dodać.
Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać. Morele umyć , pokroić w drobno , dodać.
Wbić jajko , dodać tartą bułkę , dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, obtoczyć w panierce Panko, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Ja piekę kotlety gdyż są zdrowsze, z delikatną skórką, lepiej smakują.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut , do zrumienienia kotletów. Podawać z ulubionymi dodatkami.