Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z morszczuka, ziemniaki z sałatką.

Kotlety mielone z morszczuka, ziemniaki z sałatką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18929

Dodano:

Odsłon: 283

Rybne kotlety mielone zrobione z filetów morszczuka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty, papryk i ogórka.

Składniki

  • filety z morszczuka 4 szt.
  • kurze jajko 1 szt.
  • bułka tarta 2 łyżki
  • cebula połowa średniej cebuli
  • natka pietruszki pęczek
  • koperek pęczek
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • Pieprz ziołowy
  • czosnek granulowany pół łyżeczki
  • ziemniaki 6 szt.
  • natka pietruszki i koper do posypania
  • sałatka warzywna 1 słoiczek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone filety mielimy razem z cebulą i pokrojoną natką pietruszki z koperkiem. Do zmielonego fileta dodajemy bułkę tartą, pieprz cytrynowy, ziołowy, sól, czosnek i jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę żeby farsz dojrzał w smak. Po tym czasie formujemy z farszu kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

  2. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką warzywną. Ziemniaki posypujemy drobno pokrojoną natką i koprem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń