Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, soczyste i smaczne kotleciki wieprzowe z musztardą i siekaną pietruszką.
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 23
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 3818
Królowa grilla :)
Odsłon: 26
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 23
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 3818
Królowa grilla :)
Odsłon: 26
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 175
Składniki
Mięso wieprzowe umyłam i osuszyłam. Pokroiłam je na mniejsze kawałki i razem z cebulą zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam małe jajko, dodałam musztardę (płaską łyżkę), posiekaną pietruszkę i płaską łyżkę bułki tartej. Doprawiłam mięso do smaku solą i pieprzem. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę mięsną. Z masy odrywałam porcje i formowałam z nich kotlety. Można robić mniejsze lub większe w zależności od preferencji. Uformowane kotleciki panierowałam w bułce tartej i wkładałam na patelnię na rozgrzany olej. Kotleciki smażyłam na niedużym ogniu z obu stron na brązowy kolor. Usmażone kotleciki wyłożyłam na półmisek. Można je podać z dowolnymi dodatkami typu ziemniaki gotowane, opiekane, frytki, pieczywo, bigos...