Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe połączone z papryką i jabłkiem , dają kotletom wyśmienity smak.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach.
Mięso umieścić w miseczce, wbić jajko, dodać musztardę ser mozzarella, paprykę oraz 1 1/2 łyżki tartej bułki.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć na złoto - brązowy kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z frytkami, surówką lub innymi dodatkami.