Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z papryką i jabłkiem

Kotlety mielone z papryką i jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 264 Ocena: 1234

Dodano:

Odsłon: 127

Mięso wieprzowe połączone z papryką i jabłkiem , dają kotletom wyśmienity smak.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone - 25 dag
  • Jabłko szara reneta - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Ser mozzarella - kulka
  • Musztarda sarepska - 2 łyżeczki
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
  • Tarta bułka - 3 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z papryką i jabłkiem

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą, pieprzem. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser mozzarella pokroić w kostkę. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach.

  2. Mięso umieścić w miseczce, wbić jajko, dodać musztardę ser mozzarella, paprykę oraz 1 1/2 łyżki tartej bułki.

  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce.

  4. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na złoto - brązowy kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.

  5. Podawać z frytkami, surówką lub innymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń