Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla mięsożerców :-) pyszne, tanie i proste do wykonania kotlety mielone z dodatkiem żółtego sera i pieczarek. Kotlety są dobre na ciepło i na zimno np. do kanapki. Nawet zwykłe mielone można urozmaicić, żeby były jeszcze pyszniejsze. Polecam spróbować :-)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1869
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7404
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2914
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1869
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7404
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2914
Składniki
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem masła, do lekkiego zrumienienia. Następnie przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni usmażyć drobno pokrojone pieczarki, do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajka, siekaną pietruszkę, musztardę, bułkę tartą, usmażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać ręką. Następnie nabrać trochę mięsa na rękę, rozpłaszczyć, dodać łyżkę pieczarek, trochę tartego sera i połączyć brzegi. Uformować okrągłe kotlety. Każdy obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO!!!