Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z sosem grzybowym, super pomysł na jesienny obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 916
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12744
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 916
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12744
Składniki
Mięso mielone łączymy z bułką namoczoną w mleku i odgniecioną, 1 cebulą pokrojoną w drobna kostkę, jednym zmiażdżonym ząbkiem czosnku, jajkiem, solą, pieprzem, papryką słodką. Wyrabiamy na jednolitą masę. Smażymy na oleju.
Grzyby oczyszczamy. Większe kroimy w paski a mniejsze na pół. Na maśle podsmażamy cebulkę z 1 zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Następnie dodajemy grzyby, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy około 10-15 minut. Zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek oraz natkę pietruszki.