Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z sosem grzybowym, super pomysł na jesienny obiad.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 148
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1239
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4419
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 148
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1239
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4419
Składniki
Mięso mielone łączymy z bułką namoczoną w mleku i odgniecioną, 1 cebulą pokrojoną w drobna kostkę, jednym zmiażdżonym ząbkiem czosnku, jajkiem, solą, pieprzem, papryką słodką. Wyrabiamy na jednolitą masę. Smażymy na oleju.
Grzyby oczyszczamy. Większe kroimy w paski a mniejsze na pół. Na maśle podsmażamy cebulkę z 1 zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Następnie dodajemy grzyby, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy około 10-15 minut. Zalewamy bulionem lub wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek oraz natkę pietruszki.