Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z rozpływającym się w ustach żółtym serem. Najlepiej smakują gorące, serwowane prosto z patelni. Pierwszy raz spróbowałam ich na weselu u kuzynki na Podlasiu i od razu skradły moje serce. Teraz często je powtarzam w swoim domu. Stały się hitem rodzinnych spotkań.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13480
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5247
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13480
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5247
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czerstwą bułkę namocz w mleku. Ser żółty pokrój w większą kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Wbij jedno całe jajko. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi do połączenia.
Mięsną masę podziel na 6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kawałku żółtego sera. Zlep brzegi kotletów.
Kotlety mielone z żółtym serem obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z klarowanym masłem po około 10 minut z każdej strony. Podawaj od razu po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.