Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z rozpływającym się w ustach żółtym serem. Najlepiej smakują gorące, serwowane prosto z patelni. Pierwszy raz spróbowałam ich na weselu u kuzynki na Podlasiu i od razu skradły moje serce. Teraz często je powtarzam w swoim domu. Stały się hitem rodzinnych spotkań.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 24
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 24
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czerstwą bułkę namocz w mleku. Ser żółty pokrój w większą kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Wbij jedno całe jajko. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi do połączenia.
Mięsną masę podziel na 6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kawałku żółtego sera. Zlep brzegi kotletów.
Kotlety mielone z żółtym serem obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z klarowanym masłem po około 10 minut z każdej strony. Podawaj od razu po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.