Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z rozpływającym się w ustach żółtym serem. Najlepiej smakują gorące, serwowane prosto z patelni. Pierwszy raz spróbowałam ich na weselu u kuzynki na Podlasiu i od razu skradły moje serce. Teraz często je powtarzam w swoim domu. Stały się hitem rodzinnych spotkań.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 36
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 97
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 169
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5345
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 157
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 36
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 97
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 169
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5345
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 157
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czerstwą bułkę namocz w mleku. Ser żółty pokrój w większą kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Wbij jedno całe jajko. Składniki dopraw solą i pieprzem. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi do połączenia.
Mięsną masę podziel na 6 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek. Na środek połóż po kawałku żółtego sera. Zlep brzegi kotletów.
Kotlety mielone z żółtym serem obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z klarowanym masłem po około 10 minut z każdej strony. Podawaj od razu po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.