Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne pieczone
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8517
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6984
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327408
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8517
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6984
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327408
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku lub bulionie. Jeśli ryba jest mrożona to rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody, jeśli ma skórę do najlepiej ją zdjąć. Rybę rozdrobnić w blenderze lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać do połączenia się składników. Z masy uformować kotleciki o obtoczyć je w bułce tartej. Z podanej porcji wyszło mi 9 kotletów. Kotlety przekładamy na papier do pieczenia, możemy go dodatkowo lekko skropić olejem. Pieczemy we frytkownicy bwztłuszowej na opcji airfryer w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut w zależności od wielkości i grubości kotletów lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut. Smacznego!