Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne pieczone
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34490
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34490
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku lub bulionie. Jeśli ryba jest mrożona to rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody, jeśli ma skórę do najlepiej ją zdjąć. Rybę rozdrobnić w blenderze lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać do połączenia się składników. Z masy uformować kotleciki o obtoczyć je w bułce tartej. Z podanej porcji wyszło mi 9 kotletów. Kotlety przekładamy na papier do pieczenia, możemy go dodatkowo lekko skropić olejem. Pieczemy we frytkownicy bwztłuszowej na opcji airfryer w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut w zależności od wielkości i grubości kotletów lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut. Smacznego!