Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety rybne pieczone
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2731
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2731
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku lub bulionie. Jeśli ryba jest mrożona to rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody, jeśli ma skórę do najlepiej ją zdjąć. Rybę rozdrobnić w blenderze lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz posiekany koperek. Wszystko razem wymieszać do połączenia się składników. Z masy uformować kotleciki o obtoczyć je w bułce tartej. Z podanej porcji wyszło mi 9 kotletów. Kotlety przekładamy na papier do pieczenia, możemy go dodatkowo lekko skropić olejem. Pieczemy we frytkownicy bwztłuszowej na opcji airfryer w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut w zależności od wielkości i grubości kotletów lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut. Smacznego!