Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Rybę rozmrozić i delikatnie opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Przepuścić przez maszynkę przygotowaną mirunę, tuńczyka z puszki, jajka ugotowane na twardo i zeszkloną cebulę. Do masy dodać surowe jajko, tymianek, pieprz cytrynowy, koperek i sól do smaku. Wyrobić. Jeśli jest taka potrzeba dodać bułkę tartą do zagęszczenia. Masę dzielić na porcje i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone kotlety odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego Surówka z kiszonej kapusty Kapustę odcisnąć z soku. Jeśli jest taka potrzeba to wypłukać w wodzie. Jeśli jest zbyt grubo poszatkowana, to pokroić. Przełożyć do salaterki i dodać marchewki starte na dużych oczkach tarki, bardzo drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, pestki słonecznika, pestki dyni, suszoną żurawinę, miód, olej, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Gotowe.