Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418746
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418746
Składniki
Rybę rozmrozić i delikatnie opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Przepuścić przez maszynkę przygotowaną mirunę, tuńczyka z puszki, jajka ugotowane na twardo i zeszkloną cebulę. Do masy dodać surowe jajko, tymianek, pieprz cytrynowy, koperek i sól do smaku. Wyrobić. Jeśli jest taka potrzeba dodać bułkę tartą do zagęszczenia. Masę dzielić na porcje i formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Usmażone kotlety odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego Surówka z kiszonej kapusty Kapustę odcisnąć z soku. Jeśli jest taka potrzeba to wypłukać w wodzie. Jeśli jest zbyt grubo poszatkowana, to pokroić. Przełożyć do salaterki i dodać marchewki starte na dużych oczkach tarki, bardzo drobno pokrojoną w kostkę szalotkę, pestki słonecznika, pestki dyni, suszoną żurawinę, miód, olej, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Gotowe.