Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj schabowe , proste i szybkie kotlety do obiadu. Kotlety schabowe to tradycyjny obiad w każdej polskiej rodzinie . Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, deska, naczynia na panierkę , widelec, patelnia,
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 103
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1221
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 658
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 103
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1221
Składniki
Plastry schabu, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym , następnie rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, opcjonalnie czosnkiem granulowanym. 2 jajka roztrzepujemy z mlekiem. Kotlety schabowe panierujemy w mące , następnie w roztrzepanych z mlekiem jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Smacznego
Kotlety schabowe gotowe do podania.