Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kotlety schabowe , panierowane i smażone na smalcu. Są duże lepsze jak smażone na oleju. Polecam
miska, talerze, ręcznik papierowy, tłuczek, patelnia, widelec,
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1715
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1715
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Kotlety umyć, osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Tak przygotowane kotlety zalać mlekiem na 1 godzinę, następnie wyjąć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Jajka rozbełtać , na 1 talerz wsypać mąkę na drugi bułkę tartą. Kotlety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanym jajku i na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami i surówką lub do sałatki jarzynowej. Smacznego
Kotlety schabowe gotowe do podania.