Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kotlety schabowe , panierowane i smażone na smalcu. Są duże lepsze jak smażone na oleju. Polecam
miska, talerze, ręcznik papierowy, tłuczek, patelnia, widelec,
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3731
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3731
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Składniki
Kotlety umyć, osuszyć a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Tak przygotowane kotlety zalać mlekiem na 1 godzinę, następnie wyjąć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Jajka rozbełtać , na 1 talerz wsypać mąkę na drugi bułkę tartą. Kotlety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanym jajku i na koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami i surówką lub do sałatki jarzynowej. Smacznego
Kotlety schabowe gotowe do podania.