Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe zapiekane z papryką i serem to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad. Tak przygotowane kotlety sprawdzą się również na domową imprezę. Przygotowanie dania jest bardzo proste.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Schab kroimy w plastry około 1 cm i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy przyprawą do kotletów schabowych. Przyprawę możemy zastąpić solą, pieprzem i słodką papryką. Jajka mieszamy ze szczyptą soli. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej, smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety przekładamy na blaszkę piekarnikową. Paprykę oraz obraną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju około 3-4 minut. Warzywa delikatnie solimy. Przygotowane warzywa przekładamy na kotlety schabowe około 2 łyżek. Na każdego kotleta układamy plaster sera. Schabowe zapiekamy około 10-15 minut do momentu rozpuszczenia się sera. Gotowe. Smacznego