Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad. Polecam.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Oczyszczony, umyty, osuszony filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez i przyprawę staropolską. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na godz.
Następnie dodać pokrojony drobno boczek, starty na tarce na grubych oczkach żółty ser, rozbełtane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę szalotkę, śliwki wędzone pokrojone na mniejsze kawałki oraz płatki owsiane.
Masę dokładnie wymieszać Dodać sól, pieprz do smaku i wyrobić.
Dłońmi nabierać porcje i nadawać kształt kotletów.
Smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Odłożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podać np. z sałatką, sosem, ziemniakami.
Smacznego.