Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad. Polecam.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17342
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 345
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3938
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 127
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 196
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17342
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 345
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3938
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 127
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 196
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 115
Składniki
Oczyszczony, umyty, osuszony filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez i przyprawę staropolską. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na godz.
Następnie dodać pokrojony drobno boczek, starty na tarce na grubych oczkach żółty ser, rozbełtane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę szalotkę, śliwki wędzone pokrojone na mniejsze kawałki oraz płatki owsiane.
Masę dokładnie wymieszać Dodać sól, pieprz do smaku i wyrobić.
Dłońmi nabierać porcje i nadawać kształt kotletów.
Smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Odłożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podać np. z sałatką, sosem, ziemniakami.
Smacznego.