Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad. Polecam.
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 680
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1513
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 304
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 235
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 680
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1513
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 304
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 235
Składniki
Oczyszczony, umyty, osuszony filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez i przyprawę staropolską. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na godz.
Następnie dodać pokrojony drobno boczek, starty na tarce na grubych oczkach żółty ser, rozbełtane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę szalotkę, śliwki wędzone pokrojone na mniejsze kawałki oraz płatki owsiane.
Masę dokładnie wymieszać Dodać sól, pieprz do smaku i wyrobić.
Dłońmi nabierać porcje i nadawać kształt kotletów.
Smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Odłożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podać np. z sałatką, sosem, ziemniakami.
Smacznego.