Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad. Polecam.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 38
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2104
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Oczyszczony, umyty, osuszony filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez i przyprawę staropolską. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na godz.
Następnie dodać pokrojony drobno boczek, starty na tarce na grubych oczkach żółty ser, rozbełtane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę szalotkę, śliwki wędzone pokrojone na mniejsze kawałki oraz płatki owsiane.
Masę dokładnie wymieszać Dodać sól, pieprz do smaku i wyrobić.
Dłońmi nabierać porcje i nadawać kształt kotletów.
Smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Odłożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podać np. z sałatką, sosem, ziemniakami.
Smacznego.