Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety szarpane z warzywami to doskonały pomysł, aby do dania mięsnego dodać jak najwięcej dodatkowych składników. Wyróżniają się chrupiącą panierką i kolorowym wnętrzem.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon i pokrój jak najdrobniej się da. Umieść w misce, dokładnie posól i popieprz. Zamieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Z papryki usuń gniazda nasienne, posiekaj drobno. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Z pora odkrój część białą i jasnozieloną. Posiekaj drobno. Wszystkie warzywa dodaj do mięsa. Uzupełnij masę o kukurydzę odsączoną z zalewy i obrane, posiekane ząbki czosnku.
Ser zetrzyj na tarce i dorzuć do miski. Wbij jajka i dodaj mąkę pszenną. Dopraw natką pietruszki, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki.
Wsyp bułkę tartą na głęboki talerz. Uformuj kotlety i każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż z każdej strony przez kilka minut na rozgrzanym oleju na patelni.