Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety szarpane z warzywami to doskonały pomysł, aby do dania mięsnego dodać jak najwięcej dodatkowych składników. Wyróżniają się chrupiącą panierką i kolorowym wnętrzem.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6972
Polecam.
Odsłon: 124
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5286
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2428
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6972
Polecam.
Odsłon: 124
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5286
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2428
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon i pokrój jak najdrobniej się da. Umieść w misce, dokładnie posól i popieprz. Zamieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Z papryki usuń gniazda nasienne, posiekaj drobno. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Z pora odkrój część białą i jasnozieloną. Posiekaj drobno. Wszystkie warzywa dodaj do mięsa. Uzupełnij masę o kukurydzę odsączoną z zalewy i obrane, posiekane ząbki czosnku.
Ser zetrzyj na tarce i dorzuć do miski. Wbij jajka i dodaj mąkę pszenną. Dopraw natką pietruszki, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki.
Wsyp bułkę tartą na głęboki talerz. Uformuj kotlety i każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż z każdej strony przez kilka minut na rozgrzanym oleju na patelni.