Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety szarpane z warzywami to doskonały pomysł, aby do dania mięsnego dodać jak najwięcej dodatkowych składników. Wyróżniają się chrupiącą panierką i kolorowym wnętrzem.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 244
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 712
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16862
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 137
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 244
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 712
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16862
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 137
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon i pokrój jak najdrobniej się da. Umieść w misce, dokładnie posól i popieprz. Zamieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Z papryki usuń gniazda nasienne, posiekaj drobno. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Z pora odkrój część białą i jasnozieloną. Posiekaj drobno. Wszystkie warzywa dodaj do mięsa. Uzupełnij masę o kukurydzę odsączoną z zalewy i obrane, posiekane ząbki czosnku.
Ser zetrzyj na tarce i dorzuć do miski. Wbij jajka i dodaj mąkę pszenną. Dopraw natką pietruszki, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki.
Wsyp bułkę tartą na głęboki talerz. Uformuj kotlety i każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż z każdej strony przez kilka minut na rozgrzanym oleju na patelni.