Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety w panierce z curry

Kotlety w panierce z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17772

Dodano:

Odsłon: 5035

Pyszny kotlet do drugiego dania. Polecam ten przepis.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety w panierce z curry

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać i osuszyć.

  2. Musztardę wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić Vegetą i świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Kotlety posmarować grubo przygotowaną marynatą, ułożyć w misce, przykryć, wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Jajka wbić do miski i wymieszać ze startą na tarce cebulą. Bułkę tartą wymieszać z curry.

  4. Kotlety obtaczać w jajkach wymieszanych z cebulą, a następnie panierować w bułce tartej z curry. Na patelni rozgrzać olej, kotlety smażyć po 8 minut z każdej strony. Patelnię przykryć i dosmażyć kotlety przez 5 minut na bardzo małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń