Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kotlet do drugiego dania. Polecam ten przepis.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8506
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 342
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4918
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45236
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8506
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 342
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4918
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45236
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać i osuszyć.
Musztardę wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić Vegetą i świeżo zmielonym pieprzem.
Kotlety posmarować grubo przygotowaną marynatą, ułożyć w misce, przykryć, wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Jajka wbić do miski i wymieszać ze startą na tarce cebulą. Bułkę tartą wymieszać z curry.
Kotlety obtaczać w jajkach wymieszanych z cebulą, a następnie panierować w bułce tartej z curry. Na patelni rozgrzać olej, kotlety smażyć po 8 minut z każdej strony. Patelnię przykryć i dosmażyć kotlety przez 5 minut na bardzo małym ogniu.