Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kotlet do drugiego dania. Polecam ten przepis.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10101
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9142
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6511
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10101
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9142
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6511
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać i osuszyć.
Musztardę wymieszać z olejem, sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, doprawić Vegetą i świeżo zmielonym pieprzem.
Kotlety posmarować grubo przygotowaną marynatą, ułożyć w misce, przykryć, wstawić do lodówki na 6-8 godzin. Jajka wbić do miski i wymieszać ze startą na tarce cebulą. Bułkę tartą wymieszać z curry.
Kotlety obtaczać w jajkach wymieszanych z cebulą, a następnie panierować w bułce tartej z curry. Na patelni rozgrzać olej, kotlety smażyć po 8 minut z każdej strony. Patelnię przykryć i dosmażyć kotlety przez 5 minut na bardzo małym ogniu.