Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych schabowych
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Zdjąć z patelni, przykryć folią aluminiową, odłożyć.
Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę. Gdy lekko zbrązowieje i zmięknie, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Następnie powoli wlewać cydr, cały czas mieszając, by nie powstały grudki, gotować 2-3 minuty. Dodać miód, włożyć usmażone wcześniej kotlety, podgrzewać przez kolejne 2 minuty.