Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych schabowych
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117372
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1749
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117372
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8102
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1749
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1373
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Zdjąć z patelni, przykryć folią aluminiową, odłożyć.
Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę. Gdy lekko zbrązowieje i zmięknie, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Następnie powoli wlewać cydr, cały czas mieszając, by nie powstały grudki, gotować 2-3 minuty. Dodać miód, włożyć usmażone wcześniej kotlety, podgrzewać przez kolejne 2 minuty.