Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych schabowych
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Zdjąć z patelni, przykryć folią aluminiową, odłożyć.
Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę. Gdy lekko zbrązowieje i zmięknie, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Następnie powoli wlewać cydr, cały czas mieszając, by nie powstały grudki, gotować 2-3 minuty. Dodać miód, włożyć usmażone wcześniej kotlety, podgrzewać przez kolejne 2 minuty.