Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy już dość mięsa, chcemy zjeść coś lekkiego, ale i sycącego zarazem. Kapuściane kotlety sprawdzają się doskonale. Zwłaszcza o tej porze roku.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91042
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38544
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 307
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91042
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38544
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 307
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem cukru i soli (1 łyżeczka). Do gotującej wody wkładamy kapustę, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 5-7 minut. Wykładamy na durszlak, studzimy. Z wystudzonej kapusty wycinamy głąb. Przy pomocy ostrego noża, kroimy kapustę na kawałki, takiej wielkości, jakiej chcemy mieć kotlety. Jajko wbijamy na głęboki talerz, dodajemy sól, pieprz, tabasco, roztrzepujemy (używając widelca). W drugim głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą i ziarna sezamu. Przygotowane kotlety z kapusty panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej, znowu w jajku i jeszcze raz w bułce tartej z sezamem... czyli tzw. podwójna panierka. Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem (u mnie z czosnkowym).
Smacznego.