Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49659
Dodano: 25.07.2014
Odsłon: 2574
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem cukru i soli (1 łyżeczka). Do gotującej wody wkładamy kapustę, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 5-7 minut. Wykładamy na durszlak, studzimy. Z wystudzonej kapusty wycinamy głąb. Przy pomocy ostrego noża, kroimy kapustę na kawałki, takiej wielkości, jakiej chcemy mieć kotlety.
Jajko wbijamy na głęboki talerz, dodajemy sól, pieprz, tabasco, roztrzepujemy (używając widelca).
W drugim głębokim talerzu mieszamy bułkę tartą i ziarna sezamu.
Przygotowane kotlety z kapusty panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej, znowu w jajku i jeszcze raz w bułce tartej z sezamem... czyli tzw. podwójna panierka.
Opanierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem (u mnie z czosnkowym).
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 25 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Świetny i oryginalny pomysł na placuszki :) Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz