Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z cukinii i pieczarek – polecam gorąco :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 386
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 386
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przekładamy ją na sito, solimy i pozostawiamy na około 20 minut, tak aby puściła sok.
W tym czasie drobno kroimy cebulę, pieczarki i koperek. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy do miękkości.
Do odciśniętej i odsączonej cukinii dodajemy pieczarki z cebulką, curry, sól, pieprz, mąkę, koperek. Wbijamy też jajko.
Wszystko dobrze mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na łyżce oleju z obu stron na złoto – na małym ogniu. Smacznego!!!