Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z cukinii

Kotlety z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19782

Dodano:

Odsłon: 15195

Pyszne kotleciki z cukinii i pieczarek – polecam gorąco :)

Składniki

  • 1,5 cukinii
  • 5-6 pieczarek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • koperek, sól, pieprz, bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przekładamy ją na sito, solimy i pozostawiamy na około 20 minut, tak aby puściła sok.

  2. W tym czasie drobno kroimy cebulę, pieczarki i koperek. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy do miękkości.

  3. Do odciśniętej i odsączonej cukinii dodajemy pieczarki z cebulką, curry, sól, pieprz, mąkę, koperek. Wbijamy też jajko.

  4. Wszystko dobrze mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na łyżce oleju z obu stron na złoto – na małym ogniu.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń