Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z cukinii i pieczarek – polecam gorąco :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 700
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 700
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przekładamy ją na sito, solimy i pozostawiamy na około 20 minut, tak aby puściła sok.
W tym czasie drobno kroimy cebulę, pieczarki i koperek. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy do miękkości.
Do odciśniętej i odsączonej cukinii dodajemy pieczarki z cebulką, curry, sól, pieprz, mąkę, koperek. Wbijamy też jajko.
Wszystko dobrze mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na łyżce oleju z obu stron na złoto – na małym ogniu. Smacznego!!!