Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fasoli to danie, niewymagające większych umiejętności kulinarnych a jednocześnie smaczne i zdrowe. Kotlety z fasoli to propozycja w sam raz dla miłośników fasoli oraz dań wegetariańskich, która jest świetną alternatywą dla dań mięsnych. Smakują pysznie, a ich wykonanie jest banalnie proste. Dla urozmaicenia można do nich dodać swoje ulubione składniki.
Ugotowaną i wystudzoną fasolę przekładamy do miski, do fasoli dodajemy jajka i wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej konstytencji. Obraną cebulę drobno siekamy, po czym dodajemy do fasoli. Następnie masę fasolową doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy również cząber, czosnek i słodką paprykę.
Masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej.
Kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1495
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 417
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1548
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4309
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1495
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 417
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1548
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4309
Składniki
Ugotowaną i wystudzoną fasolę przekładamy do miski, do fasoli dodajemy jajka i wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej konstytencji. Obraną cebulę drobno siekamy, po czym dodajemy do fasoli. Następnie masę fasolową doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy również cząber, czosnek i słodką paprykę. Masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem - pyszny pomysł na obiad z makaronem
Dania główne
Skrzydełka z kurczaka huli huli ( z hawajską nutą )z frytkownicy beztłuszczowej
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem - pyszny pomysł na obiad z makaronem
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 35
Skrzydełka z kurczaka huli huli ( z hawajską nutą )z frytkownicy beztłuszczowej
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer Lepkie, słodkie, dymne i...
Odsłon: 98