Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne kotlety z kalafiora i gotowanych jajek. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Robi się je błyskawicznie, a składniki do ich przygotowania powinniście mieć już w swojej kuchni. Podane z ziemniakami z wody i mizerią smakują rewelacyjnie.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 27
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 95
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 27
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 95
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie. Powinien być dobry już po około 5 minutach gotowania.
Jajka ugotuj na twardo. Powinny być dobre po około 10 minutach od momentu ponownego zagotowania wody.
Ugotowany kalafior przełóż do miski i podziel na mniejsze różyczki. Jajka obierz ze skorupki, pokrój i dodaj do kalafiora. Do miski wsyp mąkę i bułkę tartą. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek. Masę na kotlety dopraw solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszaj.
Dłonie zwilż wodą. Z masy kalafiorowej uformuj równej wielkości kotlety.
Kotlety z kalafiora i jajek gotowanych smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem po około 3-4 minuty z każdej strony. Powinny się ładnie zarumienić z każdej strony.