Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne kotlety z kalafiora i gotowanych jajek. Idealna propozycja na piątkowy obiad. Robi się je błyskawicznie, a składniki do ich przygotowania powinniście mieć już w swojej kuchni. Podane z ziemniakami z wody i mizerią smakują rewelacyjnie.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9504
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4969
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 658
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9504
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4969
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 658
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie. Powinien być dobry już po około 5 minutach gotowania.
Jajka ugotuj na twardo. Powinny być dobre po około 10 minutach od momentu ponownego zagotowania wody.
Ugotowany kalafior przełóż do miski i podziel na mniejsze różyczki. Jajka obierz ze skorupki, pokrój i dodaj do kalafiora. Do miski wsyp mąkę i bułkę tartą. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek. Masę na kotlety dopraw solą i pieprzem. Składniki dokładnie wymieszaj.
Dłonie zwilż wodą. Z masy kalafiorowej uformuj równej wielkości kotlety.
Kotlety z kalafiora i jajek gotowanych smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem po około 3-4 minuty z każdej strony. Powinny się ładnie zarumienić z każdej strony.