Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne kotleciki, pieczone w piekarniku. Świetny dodatek do mięsa czy sosu.
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo...
Odsłon: 3031
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4599
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 555
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1370
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3695
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4599
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 555
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1370
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3695
Składniki
Kapustę gotujemy ok 20 minut. Po ostudzeniu wybieramy liście laurowe, ziele i przyprawy (jeśli takowe były w kapuście) i szatkujemy dość drobno. Kalafior dzielimy na kawałki, marchew obieramy i kroimy na kilka części. Gotujemy razem, aż kalafior będzie miękki. Zostawiamy do ostudzenia. Kaszę zalewamy wrzątkiem - powinna być miękka, ale bez nadmiaru wody. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Czosnek też obieramy, możemy pokroić ząbki na ćwiartki. Podsmażamy razem na odrobinie oliwy aż cebula stanie się szklista. Wrzucamy cebulę i czosnek do kalafiora z marchewką. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy kapustę kiszoną, kaszę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Do kalafiora bardzo pasuje gałka. Możecie też dodać inne ulubione przyprawy lub zioła. Jeśli masa będzie zbyt mokra, żeby formować kotlety dodajcie więcej bułki tartej.
Gotowe kotlety wykładamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w 180 stopniach, aż się zarumienią. U mnie na termoobiegu piekły się 20 minut. Z mojej porcji wyszło mi 13 kotletów.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Dania główne
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o...
Odsłon: 334
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Tradycyjne polonezy schabowe to nic innego jak roladki wieprzowe z nadzieniem...
Odsłon: 470