Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki w sosie majonezowo-keczupowym obtaczane w bułce tartej i smażone na rumiano, podane z surówką z jabłka, marchwi i pora z odsmażanymi ziemniakami.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 455
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 455
Składniki
Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej: jabłka na dużych oczkach a marchew na drobnych. Por oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do jabłka i marchwi, dodajemy olej i cukier według uznania. Mieszamy i odstawiamy. Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawiamy. Majonez mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim gotowane ziemniaki pokrojone w plastry oprószając mieloną papryką i pieprzem. Zrumienione ziemniaki podajemy z kotletem z karkówki i surówką jabłkowo-marchwiowo-porową.