Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 635 Ocena: 5449
Dodano: 22.10.2018
Odsłon: 6160
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej: jabłka na dużych oczkach a marchew na drobnych. Por oczyszczamy, drobno kroimy, dodajemy do jabłka i marchwi, dodajemy olej i cukier według uznania. Mieszamy i odstawiamy.
Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawiamy.
Majonez mieszamy z keczupem, smarujemy kotlety z obu stron i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.
Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim gotowane ziemniaki pokrojone w plastry oprószając mieloną papryką i pieprzem.
Zrumienione ziemniaki podajemy z kotletem z karkówki i surówką jabłkowo-marchwiowo-porową.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

gochna55 13 listopada 2018Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł. Do wypróbowania. Wygląda baaardzo zachęcająco, dzięki :):) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 24 października 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny obiadek.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 23 października 2018Zgłoś do usunięcia
Fajne połączenie z ketchupem. Kradnę ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 23 października 2018Zgłoś do usunięcia
Super obiadek :-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz