Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki marynowane w "prawie" cieście naleśnikowym, obtaczane w bułce tartej i smażone na smalcu, podane z surówką z jabłka, marchwi i natki pietruszki i odsmażanymi ziemniakami.
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 129
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 181
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 57
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 129
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 181
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 57
Składniki
Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko i mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Kotlety z karkówki rozbijamy i obtaczamy w przygotowanym cieście. Odstawiamy na godzinę do lodówki a następnie wyjmujemy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 30 min. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni smalcu. Surówka: jabłka i marchew obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej; jabłko na tarce o dużych oczkach a marchew o małych. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy drobno posiekaną natkę, doprawiamy cukrem i mieszamy. Ugotowane ziemniaki podsmażamy na rozgrzanym tłuszczy na patelni na rumiany kolor. Podajemy na gorąco od razu po przygotowaniu: kotlety z karkówki z ziemniakami i surówką.