Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki marynowane w "prawie" cieście naleśnikowym, obtaczane w bułce tartej i smażone na smalcu, podane z surówką z jabłka, marchwi i natki pietruszki i odsmażanymi ziemniakami.
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4167
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8578
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 930
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4167
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8578
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 930
Składniki
Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko i mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Kotlety z karkówki rozbijamy i obtaczamy w przygotowanym cieście. Odstawiamy na godzinę do lodówki a następnie wyjmujemy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 30 min. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni smalcu. Surówka: jabłka i marchew obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej; jabłko na tarce o dużych oczkach a marchew o małych. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy drobno posiekaną natkę, doprawiamy cukrem i mieszamy. Ugotowane ziemniaki podsmażamy na rozgrzanym tłuszczy na patelni na rumiany kolor. Podajemy na gorąco od razu po przygotowaniu: kotlety z karkówki z ziemniakami i surówką.