Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki marynowane w "prawie" cieście naleśnikowym, obtaczane w bułce tartej i smażone na smalcu, podane z surówką z jabłka, marchwi i natki pietruszki i odsmażanymi ziemniakami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1114
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2043
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 485
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1114
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2043
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 485
Składniki
Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko i mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Kotlety z karkówki rozbijamy i obtaczamy w przygotowanym cieście. Odstawiamy na godzinę do lodówki a następnie wyjmujemy i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 30 min. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni smalcu. Surówka: jabłka i marchew obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej; jabłko na tarce o dużych oczkach a marchew o małych. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy drobno posiekaną natkę, doprawiamy cukrem i mieszamy. Ugotowane ziemniaki podsmażamy na rozgrzanym tłuszczy na patelni na rumiany kolor. Podajemy na gorąco od razu po przygotowaniu: kotlety z karkówki z ziemniakami i surówką.