Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana to popularny składnik dań mięsnych, zup, a nawet deserów. Wraz z pieczarkami, cebulą i czosnkiem stanowi zgrany duet. Przygotuj kotlety z kaszy jaglanej i pieczarek, które sprawdzą się na syty obiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 700
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 700
Składniki
Kaszę jaglaną przygotuj, płucząc ją z użyciem drobnego sita pod kranem z bieżącą wodą. Chodzi o to, aby skutecznie ją wypłukać. Następnie przesyp kaszę jaglaną do gotującej się wody (wystarczą niecałe 3 szklanki). Wymieszaj delikatnie i przykryj. Poczekaj aż kasza wchłonie całą wodę, będzie to trwać około 15-18 minut od ponownego zagotowania. Zdejmij pokrywę i poczekaj chwilę, aż resztka wody odparuje.
Pieczarki umyj i posiekaj drobno. To samo zrób z cebulą. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Przygotuj małą patelnię i rozgrzej na niej tłuszcz. Dodaj cebulę, pieczarki i czosnek. Zeszklij przez kilka minut.
W misce wymieszaj kaszę jaglaną z pieczarkami, cebulą i czosnkiem. Dodaj łyżkę mąki pszennej. Płatki owsiane posiekaj drobno. Dodaj do miski z pozostałymi składnikami. Posiekaj świeżą natkę pietruszki i dodaj do składników. Dopraw solą i pieprzem. Z gotowej masy formuj kotlety. Każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni przez kilka minut z każdej strony.