Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne kotlety na obiad.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15192
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4316
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8952
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15192
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4316
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8952
Składniki
Wykonanie: Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odłożyć do wystudzenia. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Do kaszy dodać ugotowaną, odcedzoną na sicie marchewkę, cebulę z czosnkiem, jajka, zioła, posiekaną natkę pietruszki i pokrojonym w drobną kostkę boczkiem i żółtym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe kotlety, maczać w jaku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać do drugiego dania z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO.