Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne kotlety na obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 709
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1592
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8983
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 709
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1592
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8983
Składniki
Wykonanie: Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odłożyć do wystudzenia. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Do kaszy dodać ugotowaną, odcedzoną na sicie marchewkę, cebulę z czosnkiem, jajka, zioła, posiekaną natkę pietruszki i pokrojonym w drobną kostkę boczkiem i żółtym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe kotlety, maczać w jaku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać do drugiego dania z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO.