Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach tych kotletów unoszący się po domu przyciągnie każdego domownika. Drobiowe kotlety mielone z aromatycznym masłem czosnkowo ziołowym. Takie kotlety również można przygotować na różne uroczystości.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 86
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3320
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki i mielę maszynką do mielenia mięsa. Ser cheddar ścieram na tarce o dużych oczkach. Mięso, ser przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, oregano, sól, pieprz i wyrabiam masę mięsną. 2. Do naczynia blendującego przekładam masło, obrany czosnek, koperek, bazylię, wsypuję sól, suszony tymianek i dwie minuty blenduję. Masło przekładam do naczynia i na 10 minut chowam do lodówki. Po tym czasie dziele masło ziołowo czosnkowe na słupki.
3. Masę mięsną dziele na równe porcje, każdą porcję masy mięsnej spłaszczam dłonią, aby uzyskać placek. Na środku każdego placka układam porcję masła ziołowo czosnkowego, następnie dokładnie sklejam formując owalne kotlety.
4. Kotlety panieruję bułce tartej i obsmażam na rozgrzanym oleju. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
5. Kotlety podaję z surówką oraz ziemniakami. 6. Smacznego.