Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne kotlety mielone z pieczarkami i cebulą. Kotlety przyprawione keczupem i majerankiem. Do kotletów mielonych można dodać posiekaną czerwoną paprykę i oliwki, będą jeszcze lepsze. Kotlety mielone panierowane w bułce tartej z żółtym serem.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 43
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 31
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208972
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 43
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 31
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208972
Składniki
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy bardzo drobno posiekane pieczarki, zasmażamy, aż wyparuje większość soku.
Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem. Gdy napęcznieje, dodajemy pieczarki zasmażone z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, mięso , przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy zgrabne kotlety, panierujemy w bułce tartej wymieszanej z serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Kotlety mielone z pieczarkami smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron, przykrywamy, trzymamy kilka minut w cieple.