Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne kotlety mielone z pieczarkami i cebulą. Kotlety przyprawione keczupem i majerankiem. Do kotletów mielonych można dodać posiekaną czerwoną paprykę i oliwki, będą jeszcze lepsze. Kotlety mielone panierowane w bułce tartej z żółtym serem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Składniki
Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy bardzo drobno posiekane pieczarki, zasmażamy, aż wyparuje większość soku.
Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem. Gdy napęcznieje, dodajemy pieczarki zasmażone z cebulą, jajko, białko, koncentrat pomidorowy, mięso , przyprawy. Całość wyrabiamy na gładką masę, dzielimy na 6 równych części, formujemy zgrabne kotlety, panierujemy w bułce tartej wymieszanej z serem, wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Kotlety mielone z pieczarkami smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron, przykrywamy, trzymamy kilka minut w cieple.