Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym

Kotlety z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2880

Dodano:

Odsłon: 3785

Znudziły Wam się zwykłe kotlety? A może chcecie spróbować czegoś nowego? Ta propozycja jest dla Was. Soczyste kotlety otulone aksamitnym ciastem.

Składniki

  • 6 kotletów z piersi kurczaka
  • 100g mąki pszennej
  • 1/8 litra mleka
  • 1/8 litra wody
  • 1 jajko
  • odrobina soli
  • olej do smażenia
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony.
    Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko, roztrzepujemy. Dodajemy wodę, następnie mąkę, sól i dokładnie mieszamy.
    Następnie kotlety zanurzamy w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń