Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Składniki
Seler zetrzeć na tarce o średnich dziurkach. Przełożyć do miski.
Dodać jajka , tartą bułkę , sól , pieprz do smaku , wymieszać . Masa powinna być gęsta ( ewentualnie dodać trochę więcej bułki tartej ). Uformować kotlety , obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek. Dodać pomidory z puszki , wymieszać. Dusić ok. 10 minut. Zmiksować , przyprawić bazylią , tymiankiem , solą i pieprzem. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno z sosem.