Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Seler zetrzeć na tarce o średnich dziurkach. Przełożyć do miski.
Dodać jajka , tartą bułkę , sól , pieprz do smaku , wymieszać . Masa powinna być gęsta ( ewentualnie dodać trochę więcej bułki tartej ). Uformować kotlety , obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek. Dodać pomidory z puszki , wymieszać. Dusić ok. 10 minut. Zmiksować , przyprawić bazylią , tymiankiem , solą i pieprzem. Kotlety podawać na ciepło lub na zimno z sosem.