Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ostatnio testuję różne przepisy na bezmięsne kotlety, w tych akurat jest trochę wędliny, ale podstawą są warzywa
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Składniki
1. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, gorące przecisnąć przez praskę, wystudzić, 2. cebulę pokroić w kostkę, razem z pokrojonym czosnkiem poddusić na oleju, dodać pokrojone drobno pieczarki, usmażyć, doprawić solą i pieprzem, 3. wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, 4. ziemniaki, pieczarki i wędlinę wymieszać, dodać 1-2 łyżki bułki tartej, jak masa jest zbyt sucha dodać jajko, 5. z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na złoty kolor, podawać z surówką lub sosem, smacznego