Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały wam ziemniaki z poprzedniego obiadu? Wykorzystajcie je do przygotowania pysznych kotletów ziemniaczanych z farszem. Można je nadziać dowolnymi składnikami. Tym razem zdecydowałam się na szynkę i ser żółty. Smak ziemniaczanej masy wzbogaciłam o natkę pietruszki. Tak przygotowane kotleciki możecie serwować solo, z ulubionym sosem lub w towarzystwie surówki. Smacznego!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1330
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1758
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9079
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1330
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1758
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9079
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Do przeciśniętych ziemniaków dodaj jedno całe jajko, łyżkę skrobi ziemniaczanej, drobno pokrojoną natkę pietruszki i odrobinę soli. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Szynkę pokrój w drobną kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce.
Z ziemniaczanej masy uformuj równej wielkości, okrągłe placuszki. Na każdy z nich nałóż ser i szynkę. Brzegi ciasta dokładnie ze sobą zlep, żeby masa została w środku.
Do miski wbij jajka, rozbełtaj je widelcem. Do osobnej miski przesyp bułkę tartą. Kotlety ziemniaczane z farszem panieruj w jajku i bułce tartej.
Kotlety smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem na złoty kolor z dwóch stron.