Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5757
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5757
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5217
Składniki
Ziemniaki zemleć razem z podsmażoną na oleju posiekaną cebulą. Dodać jajka , sól , pieprz i mąkę , wymieszać , zagnieść. Uformować wałek z ciasta , podzielić na 10-12 kawałków/ Uformować z nich owalne kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na rumiano. Pieczarki oczyścić , opłukać , osuszyć , pokroić na plastry . Podsmażyć na maśle , wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety podawać z sosem , posypaną natką.