Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15660
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4709
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 382
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2932
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15660
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4709
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 382
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2932
Składniki
Ziemniaki zemleć razem z podsmażoną na oleju posiekaną cebulą. Dodać jajka , sól , pieprz i mąkę , wymieszać , zagnieść. Uformować wałek z ciasta , podzielić na 10-12 kawałków/ Uformować z nich owalne kotlety. Kotlety obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na niezbyt gorącym oleju z obu stron na rumiano. Pieczarki oczyścić , opłukać , osuszyć , pokroić na plastry . Podsmażyć na maśle , wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety podawać z sosem , posypaną natką.