Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Do wykonania tych kotletów najlepsze będą ziemniaki suche i mączyste.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23118
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dokładnie ubijamy ubijakiem do ziemniaków. Studzimy
Na oleju ( 2-3 łyżki ) smażymy na złoty kolor drobno posiekaną cebulę
Ser ścieramy na tarełku na dużych oczkach
Koperek siekamy
Do wystudzonych ziemniaków dodajemy cebulę ( bez tłuszczu ), ser, jajko i koperek. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą ( ale jeśli ziemniaki były posolone w czasie gotowania to niekoniecznie lub bardzo delikatnie )
Wszystko dokładnie wyrabiamy ręką
Z masy formujemy okrągłe kotleciki i panierujemy w bułce tartej
Smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia
Podajemy z ulubionym sosem, gulaszem, tylko z surówką lub z zimnym zsiadłym mlekiem