Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Do wykonania tych kotletów najlepsze będą ziemniaki suche i mączyste.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4160
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6529
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5335
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4160
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6529
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5335
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dokładnie ubijamy ubijakiem do ziemniaków. Studzimy
Na oleju ( 2-3 łyżki ) smażymy na złoty kolor drobno posiekaną cebulę
Ser ścieramy na tarełku na dużych oczkach
Koperek siekamy
Do wystudzonych ziemniaków dodajemy cebulę ( bez tłuszczu ), ser, jajko i koperek. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą ( ale jeśli ziemniaki były posolone w czasie gotowania to niekoniecznie lub bardzo delikatnie )
Wszystko dokładnie wyrabiamy ręką
Z masy formujemy okrągłe kotleciki i panierujemy w bułce tartej
Smażymy z obu stron do ładnego zrumienienia
Podajemy z ulubionym sosem, gulaszem, tylko z surówką lub z zimnym zsiadłym mlekiem