Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, bardzo smaczne kotleciki ziemniaczano-tuńczykowe z pachnącym, koperkowym sosem. Jeszcze ulubiona sałata i obiad gotowy.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9923
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8910
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6327
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9923
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8910
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6327
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym. Wystudzić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka również zetrzeć na tarce też o drobnych oczkach. Wymieszać razem i dodać tuńczyka, zeszkloną cebulkę i surowe jajko. Dodać do smaku pieprz czarny świeżo mielony, przyprawę do ziemniaków i sól. Wyrobić masę i formować kotlety. Obtaczać w płatkach owsianych i smażyć na złoty kolor na oleju rzepakowym. Kotlety podawać z sosem koperkowym i ulubioną sałatą. Składniki na sos dokładnie wymieszać razem. Schłodzić. Smacznego.