Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzybów w sezonie jak na lekarstwo, ale jak wam się udało zrobić - próbujcie!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 505
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 322
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7156
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 427
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 505
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 322
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7156
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 427
Składniki
przyprawy: tymianek, rozmaryn, imbir, lubczyk, szczypior, pieprz czarny mielony, pieprz kolorowy świeżo miażdżony, sól, ocet balsamiczny
Rozgrzewam garnek i wrzucam pęczak. Prażę do momentu, aż zacznie pachnieć orzechowo. Dodaję posiekany drobno czosnek, ocet balsamiczny i mieszam. Zalewam winem i podgrzewam do odparowania. Dodaję rozmrożone grzyby i starte na tarce o średnich oczkach pieczarki. Mieszam z serkiem homogenizowanym. Przyprawiam do smaku. Podgrzewam. Dodaję płatki owsiane i podgrzewam 2-3 minuty. Wrzucam pokruszony drobno ser i mieszam intensywnie do rozpuszczenia. Podaję gorące, posypane szczypiorem i słonecznikiem.