Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzybów w sezonie jak na lekarstwo, ale jak wam się udało zrobić - próbujcie!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
przyprawy: tymianek, rozmaryn, imbir, lubczyk, szczypior, pieprz czarny mielony, pieprz kolorowy świeżo miażdżony, sól, ocet balsamiczny
Rozgrzewam garnek i wrzucam pęczak. Prażę do momentu, aż zacznie pachnieć orzechowo. Dodaję posiekany drobno czosnek, ocet balsamiczny i mieszam. Zalewam winem i podgrzewam do odparowania. Dodaję rozmrożone grzyby i starte na tarce o średnich oczkach pieczarki. Mieszam z serkiem homogenizowanym. Przyprawiam do smaku. Podgrzewam. Dodaję płatki owsiane i podgrzewam 2-3 minuty. Wrzucam pokruszony drobno ser i mieszam intensywnie do rozpuszczenia. Podaję gorące, posypane szczypiorem i słonecznikiem.