Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzybów w sezonie jak na lekarstwo, ale jak wam się udało zrobić - próbujcie!
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 222
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 187
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 144
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 222
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 187
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 144
Składniki
przyprawy: tymianek, rozmaryn, imbir, lubczyk, szczypior, pieprz czarny mielony, pieprz kolorowy świeżo miażdżony, sól, ocet balsamiczny
Rozgrzewam garnek i wrzucam pęczak. Prażę do momentu, aż zacznie pachnieć orzechowo. Dodaję posiekany drobno czosnek, ocet balsamiczny i mieszam. Zalewam winem i podgrzewam do odparowania. Dodaję rozmrożone grzyby i starte na tarce o średnich oczkach pieczarki. Mieszam z serkiem homogenizowanym. Przyprawiam do smaku. Podgrzewam. Dodaję płatki owsiane i podgrzewam 2-3 minuty. Wrzucam pokruszony drobno ser i mieszam intensywnie do rozpuszczenia. Podaję gorące, posypane szczypiorem i słonecznikiem.