Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzybów w sezonie jak na lekarstwo, ale jak wam się udało zrobić - próbujcie!
przyprawy: tymianek, rozmaryn, imbir, lubczyk, szczypior, pieprz czarny mielony, pieprz kolorowy świeżo miażdżony, sól, ocet balsamiczny
Rozgrzewam garnek i wrzucam pęczak. Prażę do momentu, aż zacznie pachnieć orzechowo. Dodaję posiekany drobno czosnek, ocet balsamiczny i mieszam. Zalewam winem i podgrzewam do odparowania.
Dodaję rozmrożone grzyby i starte na tarce o średnich oczkach pieczarki. Mieszam z serkiem homogenizowanym. Przyprawiam do smaku. Podgrzewam.
Dodaję płatki owsiane i podgrzewam 2-3 minuty. Wrzucam pokruszony drobno ser i mieszam intensywnie do rozpuszczenia.
Podaję gorące, posypane szczypiorem i słonecznikiem.
Zamiast ziemniaków do obiadu lub na farsz do gołąbków.
Odsłon: 288
Tak jak wczoraj pisałam na wywarze z kaczki zupy nagotowałam. Jest pyszna i z...
Odsłon: 653
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 53
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5838
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 203
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 53
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5838
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 203
Składniki
przyprawy: tymianek, rozmaryn, imbir, lubczyk, szczypior, pieprz czarny mielony, pieprz kolorowy świeżo miażdżony, sól, ocet balsamiczny
Rozgrzewam garnek i wrzucam pęczak. Prażę do momentu, aż zacznie pachnieć orzechowo. Dodaję posiekany drobno czosnek, ocet balsamiczny i mieszam. Zalewam winem i podgrzewam do odparowania. Dodaję rozmrożone grzyby i starte na tarce o średnich oczkach pieczarki. Mieszam z serkiem homogenizowanym. Przyprawiam do smaku. Podgrzewam. Dodaję płatki owsiane i podgrzewam 2-3 minuty. Wrzucam pokruszony drobno ser i mieszam intensywnie do rozpuszczenia. Podaję gorące, posypane szczypiorem i słonecznikiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szare kluski
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Szare kluski
Wielkopolska słynie z szarych klusków, to tradycyjne danie tego regionu. „Sza...
Odsłon: 117
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 153