Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa gratka dla miłośników owoców morza... krewetki na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką to proste i odlotowo pyszne danie. W dodatku bardzo szybko się je przygotowuje. Dlatego jeśli jeszcze zastanawiacie się nad wykwintną kolacją dla dwojga, to już macie gotowy przepis :-)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 25
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 25
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Składniki
Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną drobno papryczkę i czosnek, chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie dodać krewetki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i wlać wino. Zwiększyć moc palnika i chwilę smażyć, obracając krewetki, aż wino odparuje (2-3 minuty). Na koniec dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać. Krewetki najlepiej smakują z bagietką maczaną w tym pysznym sosiku :-) SMACZNEGO!!!