Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna, smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa na każdą okazję dla lubiejących owoce morza.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19923
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243778
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19923
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243778
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umyć, oczyścić, wysuszyć, umieścić w misce, zalać marynatą i marynować przez 1-2 godzin w lodówce. Następnie rozgrzać patelnię i wyjąć je z marynaty, obsmażać ok. 2-3 minut z każdej strony. Krewetki można również nabić na patyczki od szaszłyków i w ten sposób bardzo krótko na mocno rozgrzanej patelni obsmażać. Miks sałat rozłożyć na płaskim talerzu. Przekroić pomidorki koktajlowe na połowę. Udekorować pokrojoną cebulą czerwoną, papryką, ogórkiem świeżym, oliwkami i pomidorkami. Zalać sosem i na górę ułożyć usmażone krewetki. Podawać.