Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna, smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa na każdą okazję dla lubiejących owoce morza.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1154
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1154
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umyć, oczyścić, wysuszyć, umieścić w misce, zalać marynatą i marynować przez 1-2 godzin w lodówce. Następnie rozgrzać patelnię i wyjąć je z marynaty, obsmażać ok. 2-3 minut z każdej strony. Krewetki można również nabić na patyczki od szaszłyków i w ten sposób bardzo krótko na mocno rozgrzanej patelni obsmażać. Miks sałat rozłożyć na płaskim talerzu. Przekroić pomidorki koktajlowe na połowę. Udekorować pokrojoną cebulą czerwoną, papryką, ogórkiem świeżym, oliwkami i pomidorkami. Zalać sosem i na górę ułożyć usmażone krewetki. Podawać.