Do góry

Dania główne Przepis na:

Krewetki w oliwie truflowej

Krewetki w oliwie truflowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 551 Ocena: 11079

Dodano:

Odsłon: 2798

Na białym winie

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie truflowej zeszkliłam cebule pokrojoną w piórka płatkami chili. Dodałam pokrojony czosnek. Gdy czosnek zaczął pachnieć dolałam wino i pastę paprykową. Zredukowałam wino podkręciłam gaz i rzuciłam obrane krewetki. Gdy się zbieliły z jednej strony obróciłam je. Po paru minutach były gotowe. Po wyłączeniu ognia całość posypałam szczypiorem.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń