Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć Walentynki dopiero jutro to mężuś postanowił kolacje walentynkową zrobić dziś ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7843
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3059
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7843
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3059
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Składniki: • krewetki tygrysie - 300g • olej słonecznikowy - 3 łyżki • imbir - 1/2 łyżeczki • gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki • curry – 1/2 łyżeczki • czosnek - 2 ząbki • sos piri-piri np. "Tarsmak" - 1 łyżeczka • śmietana - 150ml • sos sojowy - 1/2 łyżeczki • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Na patelnię wlać olej, dodać, imbir, gałkę,curry i wyciśnięty czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać śmietanę, dodać sos sojowy, sól i pieprz do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając. Na koniec posypujemy natką pietruszki. 2. Podawać z ryżem lub białym pieczywem. Smacznego :)