Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć Walentynki dopiero jutro to mężuś postanowił kolacje walentynkową zrobić dziś ;)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
Składniki: • krewetki tygrysie - 300g • olej słonecznikowy - 3 łyżki • imbir - 1/2 łyżeczki • gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki • curry – 1/2 łyżeczki • czosnek - 2 ząbki • sos piri-piri np. "Tarsmak" - 1 łyżeczka • śmietana - 150ml • sos sojowy - 1/2 łyżeczki • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Na patelnię wlać olej, dodać, imbir, gałkę,curry i wyciśnięty czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać śmietanę, dodać sos sojowy, sól i pieprz do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając. Na koniec posypujemy natką pietruszki. 2. Podawać z ryżem lub białym pieczywem. Smacznego :)