Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć Walentynki dopiero jutro to mężuś postanowił kolacje walentynkową zrobić dziś ;)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 244
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 244
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 392
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
Składniki: • krewetki tygrysie - 300g • olej słonecznikowy - 3 łyżki • imbir - 1/2 łyżeczki • gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki • curry – 1/2 łyżeczki • czosnek - 2 ząbki • sos piri-piri np. "Tarsmak" - 1 łyżeczka • śmietana - 150ml • sos sojowy - 1/2 łyżeczki • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Na patelnię wlać olej, dodać, imbir, gałkę,curry i wyciśnięty czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać śmietanę, dodać sos sojowy, sól i pieprz do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając. Na koniec posypujemy natką pietruszki. 2. Podawać z ryżem lub białym pieczywem. Smacznego :)