Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki w aromatycznym sosie z ananaskiem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
Cebulę i obrany czosnek zmiksować na gładkie purée lub też posiekać nożem. Podgrzać olej na patelni i smażyć cebulową mieszankę 10 minut lub aż zmięknie i zacznie się rumienić. Mieszać od czasu do czasu pod koniec smażenia, żeby nie przywarła.
Dodać chili oraz przyprawy do cebuli i dobrze wymieszać. Wlać bulion rybny i sos rybny, dodać cukier i mleczko kokosowe. Dobrze wymieszać. Przykryć i zostawić, aby się gotowało przez 10 minut
Dodać krewetki do sosu i wymieszać. Gotować ostrożnie, bez przykrycia 3–4 minuty, albo aż zmienią kolor z niebieskoszarego na różowy. Nie wolno ich przegotować, żeby nie stwardniały.
Dodać ananasa i cebulkę dymkę, zamieszać. Gotować chwilkę, żeby podgrzały się wszystkie kawałki ananasa. Gotowe.